Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 noiembrie 2010

Turism in Mauritius- Bungalow

MAURITIUS Bungalow

Azi o sa vorbesc cu mare drag de familia de tamili din Mauritius care ne-a "adoptat" pe mine si pe Valentina.
S-a intamplat ca intr-o seara, Paynee, soferul de VAN care ne ducea de la job acasa sa ne propuna, pentru week-end-ul care urma sa inceapa o iesire cu familia lui la BUNGALOW.
Este o traditie locala ca din cand in cand familia mauritiana sa-si petreaca cate un sfarsit de saptamana intr-unul din nenumaratele bungalow-uri dedicate acestor tipuri de distractie. Practic, un careu de vilute, nu neaparat cele mai moderne din lume insa abordabile ca pret. In mijlocul acestui careu de vile, o piscina curata cu gazon de jur-imprejur.
N-o s-apuc eu vreodata sa inteleg de ce daca ai un Ocean Indian atat de frumos care-ti inconjoara insula, sa simti o asa de mare atractie fata de piscina... Este un mister!

Cand am vazut numarul de membri ai familiei (bunica, fratii, cumnatele + copiii lor) am ramas stupefiat. Ma uitam la micul bungalow (max. 4 dormitoare la etaj + living si bucatarie la parter) si nu intelegeam ce cautam noi acolo si unde vom dormi.

MAURITIUS Bungalow
MAURITIUS Bungalow

In momentul in care am acceptat invitatia lui Paynee, in buna traditie romaneasca, l-am intrebat cu ce sa ne pregatim si noi: cu de-ale gurii, bautura etc. Raspunsul lui a fost ca daca am acceptat invitatia insemna ca noi vom fi oaspetii iar ca ai lui vor fi gazdele. M-a informat ca facusera de mancare, ca luasera de baut si ca este minunat acolo unde vom merge.
L-am crezut pe cuvant dar asta nu m-a oprit sa cumpar de la un supermarket niste bere PHOENIX (tineti minte numele asta pentru ca-i o bere locala foarte buna). Am mai cumparat niste ingrediente ca sa le pregatesc o ciorba romaneasca.
Maine, o sa povestesc ce s-a intamplat : cum a fost petrecerea si ce s-a ales de cioarba aia a mea facuta cu ale lor ingrediente mauritiene :)





vineri, 5 noiembrie 2010

Blogul no.1 despre Mauritius


Astazi ma umflu in pene!!!
Astazi am harfe-n cap si nu ma mai incap in piele. Cand o sa-mi revin, voi sterge aceasta postare lipsita total de modestie.

Pe motorul de cautare http://www.google.ro/ am urcat in primele pozitii la urmatoarele cuvinte-cheie:

Mauritius - locul 7
Insula Mauritius - locul 1
Poze Mauritius - locul 1
Fotografii Mauritius -locul 1
Plaja Mauritius - locul 1
Istorie Mauritius - locul 2 (dupa Wiki)
Revelion Mauritius - locul 1

Uh!




joi, 4 noiembrie 2010

Scuba diving / Rechinii din Mauritius

Am fost intrebat astazi daca exista pericolul sa fii atacat de rechini cand te-apuca sa inoti departe in larg sau sa faci scuba diving.
Raspunsul este categoric NU! Bariera de corali care inconjoara insula nu-i lasa sa treaca.

Am mai fost intrebat daca apa este adanca aproape de mal si trebuie sa-ti supraveghezi copilul ca sa nu faca tampenia de a se ineca. Raspunsul este categoric NU!
S-ar putea sa te saturi mergand in larg cu apa pana la brau.

Tocmai bine pentru scufundari usoare in apa limpede ca aerul si sa vezi pesti tropicali cu duiumul.

Apropo de peste, ia uitati-va mai jos cu ce m-am luptat intr-o zi.

miercuri, 3 noiembrie 2010

Fotografii plaje private ale Resorturilor din Mauritius

Pozele ce urmeaza nu apartin niciunei agentii de turism. Sunt ale unui calator grabit caruia nu-i place sa stea mult intr-un loc.
Era in prag de Revelion cand toata insula gemea de turisti veniti sa petreaca la cald petrecerea de sfarsit de an.

Mintea este bombardata in fiece secunda de imagini.
Fiinta umana actuala este cea mai vizuala generatie care a existat vreodata pe Terra.
Prin urmare, oamenii cu dare de mana sau strangatori din fire vin in coltul asta frumos din Oceanul Indian ca sa se decupleze de la innebunitoarea sarcina de fiinta sociala pentru a se dedica total relaxarii si sa-si puna la punct sertarasul cu viitoare amintiri frumoase.
Foto Mauritius
Foto Mauritius

Foto Mauritius


Foto Mauritius



Totul este perfect. Impecabil.
Eu nu ma prea dau in vant dupa felul asta de distractie insa respect pe cei care indragesc vacanta la ralenti.
Intr-o data urmatoare, o sa incerc sa arat ce poate sa ti se intample intr-o singura zi luand la picior plajele cele mai degraba nestiute de turistii straini ai resorturilor. Cele nebatute de localnicii indragostiti mai cu seama de plajele publice (despre care o sa va vorbesc de-asemenea)

Foto Mauritius