Ma intreba cineva deunazi dac-am mancat ceva delicios in Mauritius si daca am si reteta. Iata doua retete foarte usor de facut cu ingrediente pe care le gasim pe la noi. E vorba de niste salate de fructe foarte populare pe insula.
Salata de fructe din Mauritius
In Mauritius, marea majoritate a fructelor se mananca cu sare et cu mult piper (ardei iute). La fiecare colt de strada sau in piete, gasesti mici comercianti de salata care au borcane mari multicolore si-ti servesc salata in pungute mici + scobitori.
Ingrediente: 1 ananas proaspat, 1 mango aproape copt, 1 castravete, piper, sare.
Mod preparare: Se curata de coaja, ananasul si castravetele se taie in cuburi iar mango in lamele subtiri. Se pun intr-un bol.
Apoi se rasnesc piperul si sarea si se adauga peste fructe. Se adauga un pic de apa pentru a repartiza mai bine piperul.
Se pot adauga in bol si masline sau suc de tamarin (daca veti reusi sa va faceti rost)
Ananas à la Créole
Ingrediente : 1 ananas, rom (alb, de preferinta), vanilie, zahar, apa.
Mod de preparare: Se curata ananasul si se taie in felii subtiri. Se dizolva 200 gr de zahar in 700 ml de apa. Se adauga in sucul astfel rezultat 1 baton de vanilie si 100 de ml de rom. Lasati sa se macereze feliile de ananas in acest sirop timp de 3 ore.
Modul de prezentare: se stropesc feliile cu sirop inainte de a fi servite si se decoreaza cu frunze de menta, cirese sau capsuni.