Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 august 2009

Culori

Ma gindesc adesea la culorile intense, vii si placute din Mauritius; este acel ceva care contrasteaza fundamental cu griul Bucurestiului. Soarele fiind puternic in cea mai mare parte a anului pe insula, vegetatia fiind luxurianta si oamenii atenti la detalii, explozia de culori atinge paroxismul in acel colt de lume. Anost esti de te investmintezi in negru; pari strain de loc si bizar daca te imbraci in gri. In Mauritius ghidul de palete coloristice iti este oferit mura-n gura de natura si nu e deloc placut sa-ti dai seama cit de necugetati sintem noi, romanii, atunci cind afirmam despre nu stiu cine "ca este imbracat/a ca o paiata ( ca o paparuda)" numai si numai pentru ca poarta haine viu colorate.
Poza Mauritius- Bougain Villiers
Fructe parfumate abia culese
Colectie de fluturi

Am constatat ca si turistii straini sfirsesc prin a cumpara vesminte in asemenea tonuri vesele. Nu mai vorbim de faptul ca hainele cu pricina sint si de foarte buna calitate si nu-s deloc scumpe. Industria textila locala a lucrat decenii intregi in lohn pentru mari case de moda occidentale si la plecarea patronilor straini, mauritienii au pastrat liniile de productie si, probabil, pasiunea si priceperea necesare creatiei vestimentare de bun nivel calitativ.

Sa fie oare asociat termenul de paradis cu abundenta culorilor?

Mauritius- Templul sacru al hindusilor

4 comentarii:

  1. Extraordinare culori, intr-adevar!
    Ce fructe sunt cele din poza?

    PS Ma bucur ca ai revenit, abia asteptam sa mai vad poze din Maurutius.

    RăspundețiȘtergere
  2. bine ai revenit! da, ce sunt frcutele roz de langa "mãngi"? arata extraordinar. si florile la fel. vezi, ajungi la vorba mea: cor y amor :) culorile vorbesc sufletului, de fapt...nu numai ochiului.

    RăspundețiȘtergere
  3. colectzia de fluturi e de la insectar de la crocodille park, right? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. am si eu aceeasi poza cu fluturii :)

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza aici