Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 martie 2009

Revelion in Mauritius - La scaldat

Se facuse dimineata pe plaja din Grand Baie. M-as fi asteptat sa ies in patru labe din discoteca unde petrecusem Revelionul sau macar sa-mi fie somn strasnic. Nici pomeneala! Aveam chef de mers pe plaja sa vedem ce e cu rasaritul pe Oceanul Indian. N-am pierdut vremea de pomana si-am sarit in apa.Revelion Mauritius - 1 ianuarie
E ciudat sa te scalzi intr-o asemenea apa in prima dimineata a Noului An in loc sa fii pe o pirtie de ski, dirdiind de frig si bind vin fiert. Ma-ntreb si-acum care este, totusi, cea mai frumoasa imagine: aceea a muntelui acoperit de zapada sau marea calma, limpede si calda. Ce uneste, ca senzatie, cele doua experiente este linistea de dupa furtuna Marelui Chef al pamintenilor.
Revelion Mauritius - Grand Baie in dimineata de 1 ianuarie
Ne-am povestit cite-n luna si in stele si nu stiu de ce dialogul nostru avea loc in soapta. Erau soaptele impuse de linistea pamintului indragostit de valurile lenese de din lumile uitate, era linistea unei lumi parca parasita de oameni si de vietati.
Doar un crab zurliu zimbea ca un netot si-si incorda muschii la noi parca sa ne spuna sa mergem acasa ca sa ia el in stapinire plaja.Revelion Mauritius - Crab

Frunzele nu indrazneau sa se mai miste in vinticelul de dimineata pustie. Pietrele parca respirau si sforaiau dulce. Incremeniti erau oameni si locuri. Ma-ntreb cui i-ar fi dat mina sa faca ceva rau in locul ala si-n asa moment ca-n vis. In filmul asta pina si diavolii se duc sa se odihneasca.
Revelion Mauritius - Salbatic tot si neumblat

Revelion Mauritius - Ce sa fi fost in mintea lui Adi clujeanu'?


Revelion Mauritius - Si totusi cineva muncea

Ramine sa reincepem sa ne plimbam prin insula si tare mirat as fi de n-o sa va placa :)

2 comentarii:

  1. Trebuie sa recunosc ca revelionul nu este sarbatoarea mea preferata.
    Dar asa un revelion cred ca m-ar fi facut chiar si pe mine sa apreciez mai mult noaptea dintre ani. Mai ales rasaritul la ocean :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. offf ce frumusete! m-ai teleportat si pe mine in linistea aceea de inceput de lume de pe o plaja paradisiaca. experientele astea nu se uita, te hranesti din ele toata viata.

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza aici