Printr-un tratat semnat la Paris in 1814 cu francezii, coroana britanica recunoaste dreptul locuitorilor din Mauritius de a folosi limba franceza (creolizata, ce-i drept) si de a aplica in continuare legile codului napoleonian. Este singura posesiune a Imperiului Britanic care a avut aceste drepturi.
In 1835 este abolita sclavia. Cum stapinii plantatiilor de trestie de zahar aveau nevoie de oameni pentru a continua cultivarea paminturilor, acestia importa forta de munca platita din India. In 30 de ani au fost adusi aproape 500.000 de indieni. Nu este greu de presupus ca acestia devin populatie majoritara in insula, iar structura populatiei devine un amalgam de rase si de religii care traiesc intr-o armonie de mirare pentru unii.
In Insula Mauritius, hindusii sint cei mai numerosi (50% din populatie), catolicii detin 30% (albii si chinezii catolici), iar restul de procente pina la 100% este completat de musulmani (nu arabi, cum am putea crede, ci de origine din Pakistan) si de budhistii chinezi.
In fotografiile de mai jos, vedeti diversitatea credintelor si practicilor religioase .


Ei vor varsa apa neinceputa in capul zeitatii Shiva, care a salvat omenirea de la otravire prin apa. El a baut apa otravita de o zeitate malefica si a scos apa pura prin crestetul capului sau.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comenteaza aici