Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 februarie 2009

Traficant de droguri in Mauritius

Femeile din Mauritius iubesc culorile vii
Bougain
O strada obisnuita, Quatre Bornes, Mauritius
Duminica dimineata, toata lumea iese la piata.

Poze de pe strazile din Quatre Bornes insa ma vad nevoit sa intrerup pentru o zi sirul povestii. Un prieten mauritian imi atragea atentia ieri sa citesc presa on line de pe insula. Nu-i asa ca italienii ne iau drept violatori si criminali, ca spaniolii ne acuza de proxenetism si de prostitutie iar englezii de cersetorie? Iata imaginea Romaniei vazuta la capatul lumii in ziarul cel mai important de acolo, L'EXPRESS (editia din 1.02.2009), gratie unui conational.
Redau traducerea in limba romana a articolului avind ca titlu : " Arestarea unui contrabandist: se cauta un traducator de limba romana"; " Politia lanseaza un apel celor care vorbesc limba romana. Gasirea unui traducator ar trebui sa permita politiei o mai buna comunicare cu tinarul roman si sa-i consemneze depozitia. Gabriel Iulian Strimbu, un traficant de 19ani, a fost arestat ca urmare a unei operatiuni care a avut loc vineri 23 ianuarie la bordul avionului EK101 care venea din Dubai. In timpul unei perchezitii efectuate de catre cadre ale ADSU, investigatorii au descoperit asupra sus-numitului un pachet continind o substanta galbuie suspectata de a fi heroina in greutate de 1,4k avind o valoare de piata de 15 milioane de Rupii.
In cursul saptaminii, suspectul a comparut in fata Curtii din Mahebourg unde s-a decis arestarea lui preventiva".
Delicioase mi se par comentariile cititorilor pe marginea articolului:
1-"Why the Mauritian Police not make a telephone conference call to Romania?, or contact the Romanian embassy, if not, the Russian embassy in Mauitius? Romanian is not much different to Russian language!"
2-"
Le roumain est une langue d'origine latine comme le français, l'italien, l'espagnol. Le Roumain n'a rien à voir avec le Russe"
3-"
i think that this Romanian guy an speak and undestand very well english.police must make presure on him"
4-"
He's just pretending if previously he was in Dubayy, he must speak english."
5-"Well, the Romanian guy is just pretending he doesn't speak english,dont believe him as they all speak and understand english well,he's pretending as they all do here in the UK. "
6- si-n creola:)) "
Bizin remettre laloi pendu contre trafikan ladrogue La loi bizin amender La famille jugnauth ti ras MPL aster la election no 8 lor corruption terrain cimetiere.Abe pravin musulman pa bete Crime ladrogue ,l' insecurite corruption nu coner ki pou fer 1 mars"

Ma amuza inocenta lor insa specialistii in imagologie afirma ca o persoana sau un grup isi formeaza o imagine difuza si adesea fantasmagorica despre popoarele care se afla la mari departari si despre care nu au informatii. Asta duce la concluzia ca pentru opinia publica de-acolo, cel putin pe termen scurt, "roman"="traficant de droguri".

Ne vom intoarce la oile noastre data viitoare.

18 comentarii:

  1. Acolo unde comuniunea om natura ne duce la limita perceptiei imaginii infioratoare vis a vis de latura fertilitatii comentata in kabala ,prima parte fiind zohan, parerea mea este ca n-ar fi corect sa te identifici cu marx sau cu livingstone deoarece Columb a fost descoperitorul bisericii presbiteriene. Te iubesc,cu drag fostul tau coleg Dragos

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana de curand, problema Romaniei era aceea ca isi "exporta" valorile - adica acei intelectuali care paraseau salariul de mizerie si agitatia din tara pentru un trai decent in alta parte.

    Iata ca acum exportam mizeria umana, care se intinde incredibil de mult, pe tot pamantul asta. Se pare totusi ca aceasta mizerie este foarte penetranta si foarte elastica, caci iata ca a ramas la fel de multa, sau chiar mai multa, si in Romania.

    Ce ma intriga este aceasta putere de acoperire a tuturor zonelor geografice pe care o au infractorii "made in Romania". Acum cativa ani, un amic din Argentina imi spunea ca in orasul lui se stie ca romanii sunt hoti, criminali si cersetori. Acum au ajuns si in Mauritius. Nu m-ar mira sa ajunga si in Antarctica, dar de acolo nu au atat de multe posibilitati de a fura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, este vorba de un altul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. aaaa, credeam ca il regasisem pe voicu :( cumva.

    RăspundețiȘtergere
  5. exista o comunitate romana in mauritius?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu exista o comunitate romaneasca pe insula. Dupa stiinta mea exista citeva doamne casatorite cu mauritieni care au facut studiile universitare in Romania. Sotia mea a fost invitata la o intilnire informala organizata de citeva dintre romancele care traiesc acolo insa, spre marele nostru regret si din cauza programului incarcat pe care-l aveam, nu a putut avea placerea de a le vedea.

    RăspundețiȘtergere
  7. vreau sa iau legatura cu autorul...te rog mult...vreau sa te intreb ceva important:)....

    RăspundețiȘtergere
  8. Pot fi contactat la adresa de email calinoiucristi@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Exista o biserica Orodoxa in insula Mauritius? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. daca maistiti ceva noutati despre stambu iulian gabriel care a fost arestat acolo va rog sa spuneti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a luat 12 ani.....s-ar putea sa al transfere in Ro...

      Ștergere
  11. ai putea sa imi dai un link te rog cu articolul din zirul ala? daca poto trimite-mi te rog in mal sau pe messenger : dj_lucianno@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. hahaha sper sa ajung si eu o doamna :)) casatorita cu un mauritian in mauritius:))
    din blogu'tau...am descoperit ca viata in mauritius ii chiar faina...Io numa cand ma gandeam ca nah ii Africa...si ca tre sa parasesc tarisoara asta...ma infioram..dar vad k nui asa de "negru" pe acolo:)inafara de apa marii care e albastra:))

    RăspundețiȘtergere
  13. a luat 12 ani...se astepta la 30!nu mai descriu viata de acolo spusa de el....spun doar ca el si un american sunt singurii albi de acolo!....

    RăspundețiȘtergere
  14. ar avea sanse sa il transfere in tara?

    RăspundețiȘtergere
  15. ar avea sanse sa il transfere in tara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, il transfera in tara, sper ca anul asta sa ajunga. vasi007sv@yahoo.com daca vrei mai multe detalii

      Ștergere

Comenteaza aici